Rólunk

A Damniczki cukrászműhelyről

 

Damncizki Cukrászda Székesfehérvár Távirda utca 2Kényszervállalkozásként indult a cukrászat. Szüleim arra alapoztak, hogy itt a gyerek, majd ő csinálja…, szóval a mélyvízbe dobott a család. Épphogy befejeztem az iskolát. Az első fél évben még nem is volt kész az üzlet, csak vásároltuk a süteményeket, mert nem volt hol készítsük.

Először a cukrász, majd a fagylaltműhely készült el, 1998-ban a belvárosi kis üzletünket is megnyitottuk, majd a termelő bővítésére került sor.

Próbálok kicsit másképp gondolkodni, mint a konkurencia. Követem a divatos trendeket, igaz nem minden áron, sokszor visszanyúlok a régi receptekhez, változtatunk rajtuk, korszerűsítünk. Talán jobb szó az "újraértelmezzük". Fagylaltjainkat - például - a régi receptekből kiindulva készítem el. Ha új terméket keresek a kínálatomba, először a régi receptek között kutakodom, ötleteket, inspirációt keresek, és ami a legfontosabb megkeresem hozzá a legjobb nyersanyagokat. Hagyományos tejszín, friss tej egy környékbeli tehenészetből, dió a szomszédos kiskertekből, valódi csokoládé, és még sorolhatnám. Kerülöm a "modern kor" néhány vívmányát, mint például a növényi tejszínt, bevonó massszát. 
  

Damncizki Cukrászda Székesfehérvár Távirda utca 2