Hírek, aktualitások

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

SIKERESEN MEGKEZDŐDÖTT A GYAKORNOKI PROGRAM AZ ALBA-GEL KFT-NÉL

Az Európai Unió és a Magyar Kormány finanszírozásával az ALBA-GEL Kft. 10,42 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében (GINOP-524-16-2016-00365). A 10,42 millió forint összköltségvetésű projektből 4 gyakornok foglalkoztatása és a munkavégzésükhöz szükséges eszközbeszerzések valósulnak meg.
 
A projekt célja, hogy az ALBA-GEL Kft. fejlődése töretlen legyen, valamint a gyakornokok alkalmazásával a cég szakmai színvonala emelkedjen.
A projekt során megvalósul a gyakornoki foglalkoztatás előrehaladásának mérése, melyet előrehaladási naplókban dokumentálunk.
A projekt megvalósítása során négy fő gyakornok kerül alkalmazásra 9 hónapra, valamint 4,5 hónapos tovább foglalkoztatásuk is megvalósul. A mentorok szerepét a cég ügyvezetője, Damniczki Gyula Balázs, és a cég alkalmazottja, Csete Ildikó töltik be, akik megfelelő végzettséggel és több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így a gyakornokok képzése és foglalkoztatása a megfelelő szinten és színvonalon történik.
A gyakornokok kiválasztása megtörtént, akik az Ifjúsági Garancia Rendszerben is részt vesznek.
 
A gyakornoki program célja, hogy a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedését, munkatapasztalat szerzését elősegítsük, támogatva a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők szakmai karrierjének, pályafutásának megerősítését. A projekt során a fiatalok gyakornokként valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.

Támogatás mértéke: 100 %
 
A projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2016.09.01. | tervezett befejezés: 2017.06.30.
 
További információ kérhető:
ALBA-GEL Kft.
Cím: 8000 Székesfehérvár, Új Csóri út 146.
E-mail: damniczki.cukraszda@gmail.com
Honlap: www.damniczki.hu/
Vissza